Hollins Crescent

HollinsCres lounge.jpg
Hollins Cres master bed.jpg
HollinsCres outdoor furniture1.jpg
Hollins Cres dining.jpg
Hollins Cres tv lounge.jpg
Hollins Cres meals.jpg
Hollins Cres outdoor furniture2.jpg
Hollins Cres decoration.jpg

Photos: Cathy Schusler

The Hollins Crescent project was a penthouse unit in New Farm, with great city and river views. The client felt their home needed a new lease on life and engaged Debstudio to help them achieve this. Blue and green hues were used to help enhance the connection between the unit and the river. To freshen the rooms walls were painted white, while feature walls were created by using wallpaper in the dining and tv lounge zone as well as the master bedroom.

Some of the existing timber furniture was stained darker to tie in with the newly selected items and a custom timber screen was built to help divide the tv lounge from the dining, yet still allowing the natural light in. Reupholstering the dining and lounge chairs helped tie them in with the river scheme. Artwork selection and placement was also part of the scope and had a dramatic impact on the feel of the revamped home.
 
As you can see from the before and after photos (below), this New Farm unit has been transformed to a more welcoming and calming environment, one where the clients can relax overlooking the city and river. 

BEFORE                                                      AFTER

Living room before
Living room before
Living room after
Living room after
Master Bed before
Master Bed before
Master bed after
Master bed after
Lounge before
Lounge before
Lounge after
Lounge after
Breakfast table before
Breakfast table before
Braekfast table after
Braekfast table after
Dining before
Dining before
Dining after
Dining after
Outdoor before
Outdoor before
Outdoor after
Outdoor after
Balcony before
Balcony before
Balcony after
Balcony after